این امر سبب شد تا بازدهی این بازار از ابتدای سال جاری تا کنون به حدود ۱۷ درصد برسد. در جریان معاملات روز گذشته گروه پتروشیمی همچنان با استقبال از سوی معامله‌گران همراه شد. در صدر این گروه نماد معاملاتی پتروشیمی مارون قرار داشت. این نماد بیشترین تاثیر مثبت را در محاسبه شاخص داشت. («مارون» تاثیر مثبت ۳/ ۳ واحدی را در ارتقای آیفکس داشت). همچنین روز گذشته ۴ هزار سهم این شرکت به ارزش تقریبی ۵/ ۱۴ میلیارد تومان معامله شد. گروه فلزات اساسی با محوریت ذوب آهن و فولاد هرمزگان نیز از دیگر صنایع تاثیرگذار بر شاخص فرابورس بودند. هر چند در ابتدای معاملات روز گذشته این نمادها با نوسان قیمتی اندکی همراه شد، اما در میانه مبادلات و با افزایش تقاضای سهام این گروه، شاهد معاملات قابل توجهی بودیم. به‌طوری‌که «ذوب» حدود ۲ واحد تاثیر مثبت بر آیفکس ایجاد کرد و در نهایت با نوسان مثبت حدود ۵ درصدی به کارخود پایان داد. ضمن آنکه با معامله بیش از ۲۲۲ میلیون سهمی به ارزش ۲/ ۱۸ میلیارد تومان، بیشترین حجم و ارزش معاملات در بازار اول و دوم فرابورس به نماد «ذوب» تعلق گرفت. در این میان بیشترین های صورت گرفته در این نماد از سوی سهامداران حقیقی به ثبت رسید. به‌طوری‌که تغییر مالکیت حدود ۱۱۵ میلیون سهمی از پرتفوی سهامداران حقوقی «ذوب» به سبد سهامداران حقیقی این شرکت انجام شد. این جابه‌جایی سبب شد تا خالص حقیقی‌ها در این نماد به حدود ۵/ ۱۱ میلیارد تومان برسد.

در حالی روزهای اخیر شاهد افزایش قیمت فولاد به دلیل محدودیت عرضه در چین هستیم که این موضوع می‌تواند در دیگر کشورهای جهان که تولید‌کننده و صادرکننده این محصول هستند، تاثیر گذار باشد. به این ترتیب این موضوع سبب استقبال از نمادهای وابسته به این موضوع در بازار سهام نیز شده است. به‌ نظر می‌رسد این موضوع یکی از دلایل معاملات پرحجم «ذوب» در بازار دیروز بوده است.بررسی روند معاملات به ثبت رسیده در مجموع بازارهای فرابورس نشان از آن دارد که روز گذشته بیش از ۷۸۸ میلیون برگه اوراق بهادار در ۵۱ هزارو ۹۸۴ نوبت معاملاتی دست به دست شده است. به این ترتیب ارزش کل معاملات فرابورس به بیش از ۳۳۵ میلیارد تومان رسید. بررسی روند و ‌های صورت گرفته میان معامله‌گران حقیقی و حقوقی در فرابورس نیز نشان از آن دارد که در مجموع روز گذشته خالص حقیقی‌ها به بیش از ۴۶۴ میلیون تومان رسیده است. این امر با تغییر مالکیت ۳۲۵ میلیون سهمی از پرتفوی سهامداران حقوقی به سبد معامله‌گران حقیقی دنبال شد.

همانطور که اشاره شد نماد معاملاتی «ذوب» بیشترین حجم و ارزش مبادلاتی را در بازار سهام در اختیار گرفت. ضمن آنکه نماد گروه صنایع کاغذ پارس پس از ارائه گزارش شفاف‌سازی، روز گذشته با محدودیت دامنه نوسان قیمت تا سقف ۵۰ درصد، بازگشایی شد. به این ترتیب در پایان معاملات رشد قیمت ۱۱درصدی را تجربه کرد. این امر سبب شد تا این نماد معاملات پرحجمی را تجربه کند. به‌طوری‌که در مجموع روز گذشته بیش از ۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار سهم «چکاپا» به ارزشی بالغ بر ۱۱ میلیارد تومان مبادله شد. در این میان معامله‌گران حقوقی به سهام مزبور اشتیاق بیشتری نشان دادند. به‌طوری‌که خالص این گروه از سهامداران در نماد «چکاپا» به حدود ۵۰۰ میلیون تومان رسید. روز گذشته گروه پالایشی فعال در فرابورس در ابتدای ساعات معاملاتی هر چند معاملات چندان پررونقی را تجربه نکرد و در میانه مبادلات نیز با توقف دو نماد پالایش نفت لاوان و شیراز ادامه یافت. این دو نماد به دلیل ارائه صورت‌های مالی خود متوقف شدند. انتظار برای تعدیل مثبت سودآوری از این دو نماد وجود دارد.

چه خبر از دیگر بازارهای فرابورس

همچنین روز گذشته اران و ندگان اوراق با درآمد ثابت با دادوستد بیش از ۸۳۴ هزار ورقه «اخزا ۶۰۲» به ارزش حدود ۷۴۳ میلیارد ریال، استقبال مناسبی را نسبت به این اسناد خزانه اسلامی تازه‌وارد نشان دادند. ضمن آنکه در بازار پایه جابه‌جایی بیش از ۲۰۶ میلیون سهم به ارزش ۲۸ میلیارد تومان به ثبت رسید.در تابلو تسهیلات مسکن نیز نقل‌وانتقال بیش از ۷۶ هزار ورقه حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن به ارزش بالغ بر ۶/ ۵ میلیارد تومان صورت گرفت. در این میان تسه آبان ۹۶ با بیشترین قیمت دست به دست شد.